ΚΥΨΕΛΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Tropilaelaps Mite, ένας μεγάλος κίνδυνος για τις μέλισσες μας.

Το ακάρι Tropilaelaps Mite  είναι ο νέος κίνδυνος που έρχεται από την Ασία για να απειλήσει τις μέλισσες μας. Η ασθένεια που προκαλούν αλλά και το ίδιο το ακάρι έχει πολλά κοινά με τη Βαρρόα για αυτό και πολλοί μελισσοκόμοι μπορεί να μπερδευτούν. Τι είναι το...

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιες ενέργειες μετά τον τρύγο επηρεάζουν τη ποιότητα μελιού;

Μετά τον τρύγο μπορεί να ενεργήσουμε με τέτοιο τρόπο που θα επηρεάσει αρνητικά τη ποιότητα μελιού. Τέτοιες ενέργειες είναι η λάθος αποθήκευση και οι λάθος αναμίξεις. ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΘΥΚΕΥΣΗ Η θέρμανση βοηθά όταν χρησιμοποιείται σωστά και από σωστές πηγές. Το μέλι δεν πρέπει...

Διαβάστε Περισσότερα

Βασιλικό κλουβί, τι είναι και πως χρησιμοποιείται;

Το βασιλικό κλουβί είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του μελισσοκόμου. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για μεταφορά βασίλισσας από ένα μελίσσι στο άλλο και σήμερα θα δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει. Στην αγορά θα βρείτε πάρα πολλά διαφορετικά βασιλικά...

Διαβάστε Περισσότερα

Οκτώβριος, μελισσοκομικές ενέργειες για τη σωστή προετοιμασία των μελισσιών.

Μετακινήσεις, τροφή και έλεγχος για αρρώστιες οι σημαντικές μελισσοκομικές ενέργειες που κάνουμε τον Οκτώβριο για τη σωστή προετοιμασία των μελισσιών. Το φθινόπωρο είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος για τα μελίσσια και ο μελισσοκόμος πρέπει να τα ελέγξει ένα-ένα για να...

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα επιδοτούμενα μελισσοκομικά προγράμματα με ενίσχυση 25€ για αντικατάσταση κυψελών.

Νέα επιδοτούμενα μελισσοκομικά προγράμματα με ενίσχυση 25€ για αντικατάσταση κυψελών. Νέα επιδοτούμενα μελισσοκομικά προγράμματα με ενίσχυση 25 € για αντικατάσταση κυψελών και 6 € για μετακινούμενους δίνουν τα νέα μελισσοκομικά προγράμματα. Σύμφωνα με την υπουργική...

Διαβάστε Περισσότερα

Μελισσοκομικό βιβλιάριο. Τι χρειάζεται για την έκδοση του.

Η έκδοση μελισσοκομικού βιβλιαρίου είναι ένα χρονοβόρο αλλά πολύ σημαντικό μέλημα κάθε μελισσοκόμου. Διαβάστε παρακάτω όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται οι μελισσοκόμοι για την έκδοση ή την ανανέωση μελισσοκομικού βιβλιαρίου. Για την έκδοση μελισσοκομικού...

Διαβάστε Περισσότερα

Έγινε ΠΟΠ το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης με τη βούλα της Ε.Ε.!

Στα προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) εντάχθηκε το «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» (Pefkothymaromelo Kritis), μετά τη σχετική έγκριση, που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για φυσική ανάμιξη θυμαρίσιου μελιού με πευκόμελο. Παράγεται στη Κρήτη και...

Διαβάστε Περισσότερα

Νέοι μελισσοκόμοι. Συμβουλές για το ξεκίνημα σας.

Ως νέοι μελισσοκόμοι πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα βασικά πράγματα για τη μελισσοκομία. Εάν σκέπτεστε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη μελισσοκομία ή σαν χόμπι για να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας, καλό θα ήταν να γνωρίζετε κάποιες βασικές έννοιες για τα πρώτα σας...

Διαβάστε Περισσότερα

Νοέμβριος – Δεκέμβριος, ποιες μελισσουργικές εργασίες πρέπει να κάνουμε;

Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος θεωρούνται από τους πιο δύσκολους μήνες γιατί πρέπει να φροντίσουμε τα μελίσσια να ξεχειμωνιάσουν με ικανοποιητικό και ανανεωμένο πληθυσμό. Να μην κινδυνέψουν από το κρύο, να έχουν νέες και γόνιμες βασίλισσες, να είναι υγιή και να έχουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τις βασίλισσες μας; Πως μπορούμε να τις προστατέψουμε;

Η επιβίωση της βασίλισσας είναι συνυφασμένη με την επιβίωση ολόκληρου του μελισσιού. Ένα μελίσσι μπορεί να επιβιώσει με λίγες τροφές, με λίγο πληθυσμό, με λίγο γόνο, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, ακόμη και από κάποια ασθένεια. Χωρίς μάνα όμως είναι καταδικασμένο...

Διαβάστε Περισσότερα

Πώς παράγεται και τι είναι το κερί;

Τι είναι το πολύτιμο κερί της μέλισσας και πως παράγεται θα το δούμε σήμερα, μιας και πολλοί δεν γνωρίζουν την ακριβή του προέλευσή του. Το κερί παράγεται από τους κηρογόνους αδένες των νεαρών μελισσών σε λεπτές, σχεδόν διάφανες νιφάδες που στη συνέχεια πλάθονται από...

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιες είναι οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του μελιού;

Τρώτε λοιπόν μέλι! Το μέλι είναι  μια πολύ καλή παραδοσιακή τροφή σχεδιασμένη για μας τους ανθρώπους κατευθείαν από την ίδια τη φύση. Το μέλι είναι το μόνο γλυκαντικό που δεν έχει φτιαχτεί και δεν έχει επεξεργαστεί από τον άνθρωπο και που ταυτόχρονα έχει και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιατί είναι σημαντικό να βάφουμε τις κυψέλες μας;

Όταν έρθει η στιγμή να βάψουμε τις κυψέλες μας, οι περισσότεροι μελισσοκόμοι αναρωτιούνται γιατί είναι τόσο σημαντικό και σε τι πραγματικά ωφελεί. Ιδιαίτερα για τους νέους μελισσοκόμους, η επιλογή του τρόπου βαφής αποτελεί συνήθως μια πραγματική σπαζοκεφαλιά. Η φθορά...

Διαβάστε Περισσότερα

Συμβουλές περιποίησης και φροντίδας των μελισσιών σας.

Οι μελισσοκόμοι μεταξύ τους συζητούν για τους τρόπους φροντίδας των μελισσιών, για τα μυστικά που ίσως έχουν μάθει από παλαιότερους μελισσοκόμους και ανταλλάσσουν συμβουλές για ένα γερό και υγιές μελίσσι. Η περίοδος του τρύγου είναι πολύ σημαντική, αλλά, για να έχουμε...

Διαβάστε Περισσότερα

Ωοτοκία της βασίλισσας. Πως πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα;

Αν και πολλοί νομίζουν ότι η ωοτοκία της βασίλισσας μας είναι κάτι δεδομένο, σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να καταφέρουμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από τα συνηθισμένα. Σιρόπι και γύρη Τροφοδοτήστε τα μελίσσια σας με σιρόπι για να διεγείρετε την ωοτοκία της...

Διαβάστε Περισσότερα

Συνενώσεις μελισσιών, με ποιους τρόπους μπορεί να γίνουν;

Οι συνενώσεις μελισσιών είναι κάτι που όλοι οι μελισσοκόμοι συζητούν μεταξύ τους για το ποιος είναι ο καλύτερος και πιο επιτυχημένος τρόπος να γίνουν. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι είναι με εφημερίδα, με τσίπουρο ή άλλα αρώματα. Τρόπος 1ος: με εφημερίδα Η εφημερίδα...

Διαβάστε Περισσότερα

Μελισσουργικές εργασίες τον Σεπτέμβρη.

Για τη μελισσοκομία ο Σεπτέμβρης είναι σχετικά εύκολος και καλό μήνας. Οι μελισσουργικές εργασίες τον Σεπτέμβρη περιλαμβάνουν το συλλογή πευκόμελου και το καλό τάισμα των μελισσών μιας και η γύρη μειώνεται.

Διαβάστε Περισσότερα

Σκαθάρι απειλεί τις μέλισσες μας. Τι ανακοινώνει η Ε.Ε.;

Ο μικρός κάνθαρος (ή μικρό σκαθάρι) των κυψελών, το λεγόμενο Aethina tumida έκανε την εμφάνιση του σε κυψέλες στην επαρχία Regio Calabria (Καλαβρία) της Νότιας Ιταλίας.  Το επικίνδυνο σκαθάρι απειλεί τις μελισσοκομικές καλλιέργειες και για αυτό το λόγο η Ε.Ε. έχει...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο βασιλικός πολτός και οι μαγικές του ιδιότητες!

O βασιλικός πολτός για πολλούς θεωρείται ελιξίριο ζωής! Είναι ένα προϊόν με.. μαγικές ιδιότητες που βελτιώνουν την υγεία μας, προσφέροντας μας ευεξία. Παράγεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες που βρίσκονται στο κεφάλι των εργατριών μελισσών και τις πρώτες τρεις μέρες της ζωής τους, στο στάδιο του αυγού, είναι η μοναδική τροφή όλων των μελισσών.

Διαβάστε Περισσότερα

Εφαρμογή στη Μελισσοκομία

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ Τη νομική Βάση για την εφαρμογή στη μελισσοκομία του Εθνικού Προγράμμα­τος Ελέγχου Καταλοίπων (ΕΠΕΚ) αποτελεί η Οδηγία 96/23/ΕΚ και το Π.Δ.259/1998(ΦΕΚΆ191). Σύμφωνα με αυτή απαιτείται από τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν ένα...

Διαβάστε Περισσότερα

Κερδίστε έκπτωση 15%

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε έκπτωση 15% & δείτε το VIDEO

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε eBOOK

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το eBook με συμβουλές και λύσεις για τη μελισσοκομία!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε έκπτωση 15%

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε έκπτωση 15%

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε έκπτωση 15%

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε έκπτωση 15%

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Μπείτε στη λίστα μας για Ενημερώσεις!

Εγγραφείτε στη λίστα μας για ενημερώσεις και νέα προϊόντα της εταιρίας μας.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή!