Μέλι σε σταγόνες για μάτια και αυτιά

To μέλι Τζέλαμ (Gelam) ή Μελαλεύκα (Melaleuca) παράγεται στη Μαλαισία από μερικά είδη δένδρων του γένος Melaleuca, οικογένεια Myrtaceae, και ειδικότερα από το δέντρο που ονομάζεται Melaleuca cajuputi, επίσης γνωστό ως leucadendra ή λευκόδενδρον. Για το μέλι αυτό έχουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα διεθνής διάκριση για το μέλι Αρναίας.

Γνωστότερος στους φίλους των ποιοτικών γεύσεων στη Μεγάλη Βρετανία -και όχι μόνο- έχει γίνει από πέρυσι ο παραδοσιακός οικισμός Αρναία στη Χαλκιδική, χάρη στον ιδιαίτερο «χρυσό» του: Το μέλι της περιοχής. Μετά την περσινή διάκρισή του με ένα βραβείο εξαιρετικής γεύσης...

Διαβάστε Περισσότερα

Κινητό, ίντερνετ και τηλεμετρία: τα ψηφιακά εργαλεία του μελισσοκόμου

Τι άλλαξε το τελευταία τριάντα χρόνια όσον αφορά τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο μελισσοκόμος: Στο βασικό μελισσοκομικό εξοπλισμό τίποτα ιδι­αίτερο, αν και βελτιώσεις έγιναν και γίνονται. Στα μελισσοκομικά αυτοκίνητα και τη φόρτωση το ίδιο. Στο εργαλεία...

Διαβάστε Περισσότερα

Η μελισσοκομία σε άλλο επίπεδο!

Ο Γιώργος με μεγάλο απόθεμα ψυχικής δύναμης αντιμετώπισε και προσπέρασε κάθε δυσκολία που παρουσι­άστηκε στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Όπως όλοι, που είμαστε στο χώρο, με κάποιο τρόπο είχαμε την πρώτη επαφή με τα μελίσσια. Η προτροπή ενός φίλου...

Διαβάστε Περισσότερα

Νοέμβριος-Δεκέμβριος: ΕΠΟΧΙΑΚΟΊ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΊ ΧΕΙΡΙΣΜΟ’Ι

Καθημερινά, στο Μελισσοκομικό Κέντρο Κρήτης ερχόμαστε σε επαφή με μελισσοκόμους οι οποίοι ζητούν απαντήσεις σχετικά με προβλήματα που αν­τιμετωπίζουν κατά την εξάσκηση της μελισσοκομίας στο νησί. Κάνοντας μια αναδρομή στα περασμένα χρόνια, παρατηρούμε ότι η αγωνία των...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιατί το μέλι ερείκης έγινε της μόδας;!

Ρεικόμελο, φθινοπωρινό και ανοιξιά¬τικο. διαφορετικό το ένα από το άλλο. «αλλιώτικο» και από τα άλλα μέλια. Οι Άγγλοι το θεωρούν τη Rolls-Royce του είδους. Το ρεικόμελο έγινε τελευταία πολύ της μόδας.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρέπει να βάψω τις κυψέλες μου. Είναι απαραίτητο;

Κάθε χρόνο γίνονται συζητήσεις γύρω από τη βαφή των κυψελών, με όλους τους μελισσοκόμους να συμφωνούν σε ένα πράγμα, ότι είναι αναγκαίο να βάφουμε τις κυψέλες μας. Είδαμε παλαιότερα τα πλεονεκτήματα που έχουμε στη παραγωγή μελιού και την υγεία των μελισσιών από μια...

Διαβάστε Περισσότερα

Μούχλα στις κηρήθρες. Πως εμφανίζεται και πως την αντιμετωπίζουμε;

Η μούχλα στις κηρήθρες εμφανίζεται κυρίως τη περίοδο του Χειμώνα, αλλά είναι συχνό το φαινόμενο και την Άνοιξη.  Οι συνθήκες που ευνοούν τη μούχλα στη κηρήθρα είναι σαφώς η υγρασία. Η μούχλα είναι μύκητας και αναβλαστάνει με σπόρια, τα οποία για να βλαστήσουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Μέχρι 20 Ιανουαρίου η δήλωση κυψελών διαχείμασης και αιτήσεις για τα προγράμματα στο Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας

Από το Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας ανακοινώνονται τα εξής: Όλοι οι μελισσοκόμοι πρέπει το αργότερο μέχρι τις 20/01/2018 να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση κυψελών διαχείμασης, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λάρισας (Θεοφράστου 27). Εξαιρούνται οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Άνοιξη ή Φθινόπωρο; Ποια η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσετε τη μελισσοκομία.

Η Άνοιξη και το Φθινόπωρο είναι οι δύο εποχές που ενδείκνυνται για το ξεκίνημα της μελισσοκομίας. Ανάμεσα όμως στους μελισσοκόμους υπάρχουν διαφωνίες για το ποια εποχή είναι η καλύτερη. Αν αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μελισσοκομία είτε επαγγελματικά είτε σαν χόμπι...

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιες είναι οι πιο γνωστές ασθένειες που προσβάλουν τα μελίσσια μας και πως τις αντιμετωπίζουμε;

Οι πιο γνωστές ασθένειες που προσβάλουν τα μελίσσια μας είναι η βαρρόα, η νοζεμίαση και η αμερικάνικη σηψηγονία. Για κάθε μια ασθένεια υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης. Νοζεμίαση Η νοζεμίαση είναι ασθένεια των ακμαίων μελισσών, προσβάλλει τις εργάτριες, τις...

Διαβάστε Περισσότερα

Οκτώβριος. Οι ανθοφορίες του μήνα!

Ο Οκτώβριος όπως και οι υπόλοιποι μήνες του φθινοπώρου έχουν σαφώς μικρότερες ανθοφορίες από εκείνες της Άνοιξης. Οι μικρές ανθοφορίες σημαίνουν για τις μέλισσες μας, μικρή ποσότητα γύρης και μικρή παραγωγή, κάτι που όπως έχουμε πει πολλές φορές σε παλαιότερα άρθρα,...

Διαβάστε Περισσότερα

Tropilaelaps Mite, ένας μεγάλος κίνδυνος για τις μέλισσες μας.

Το ακάρι Tropilaelaps Mite  είναι ο νέος κίνδυνος που έρχεται από την Ασία για να απειλήσει τις μέλισσες μας. Η ασθένεια που προκαλούν αλλά και το ίδιο το ακάρι έχει πολλά κοινά με τη Βαρρόα για αυτό και πολλοί μελισσοκόμοι μπορεί να μπερδευτούν. Τι είναι το...

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιες ενέργειες μετά τον τρύγο επηρεάζουν τη ποιότητα μελιού;

Μετά τον τρύγο μπορεί να ενεργήσουμε με τέτοιο τρόπο που θα επηρεάσει αρνητικά τη ποιότητα μελιού. Τέτοιες ενέργειες είναι η λάθος αποθήκευση και οι λάθος αναμίξεις. ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΘΥΚΕΥΣΗ Η θέρμανση βοηθά όταν χρησιμοποιείται σωστά και από σωστές πηγές. Το μέλι δεν πρέπει...

Διαβάστε Περισσότερα

Βασιλικό κλουβί, τι είναι και πως χρησιμοποιείται;

Το βασιλικό κλουβί είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του μελισσοκόμου. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για μεταφορά βασίλισσας από ένα μελίσσι στο άλλο και σήμερα θα δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει. Στην αγορά θα βρείτε πάρα πολλά διαφορετικά βασιλικά...

Διαβάστε Περισσότερα

Οκτώβριος, μελισσοκομικές ενέργειες για τη σωστή προετοιμασία των μελισσιών.

Μετακινήσεις, τροφή και έλεγχος για αρρώστιες οι σημαντικές μελισσοκομικές ενέργειες που κάνουμε τον Οκτώβριο για τη σωστή προετοιμασία των μελισσιών. Το φθινόπωρο είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος για τα μελίσσια και ο μελισσοκόμος πρέπει να τα ελέγξει ένα-ένα για να...

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα επιδοτούμενα μελισσοκομικά προγράμματα με ενίσχυση 25€ για αντικατάσταση κυψελών.

Νέα επιδοτούμενα μελισσοκομικά προγράμματα με ενίσχυση 25€ για αντικατάσταση κυψελών. Νέα επιδοτούμενα μελισσοκομικά προγράμματα με ενίσχυση 25 € για αντικατάσταση κυψελών και 6 € για μετακινούμενους δίνουν τα νέα μελισσοκομικά προγράμματα. Σύμφωνα με την υπουργική...

Διαβάστε Περισσότερα

Μελισσοκομικό βιβλιάριο. Τι χρειάζεται για την έκδοση του.

Η έκδοση μελισσοκομικού βιβλιαρίου είναι ένα χρονοβόρο αλλά πολύ σημαντικό μέλημα κάθε μελισσοκόμου. Διαβάστε παρακάτω όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται οι μελισσοκόμοι για την έκδοση ή την ανανέωση μελισσοκομικού βιβλιαρίου. Για την έκδοση μελισσοκομικού...

Διαβάστε Περισσότερα

Έγινε ΠΟΠ το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης με τη βούλα της Ε.Ε.!

Στα προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) εντάχθηκε το «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» (Pefkothymaromelo Kritis), μετά τη σχετική έγκριση, που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για φυσική ανάμιξη θυμαρίσιου μελιού με πευκόμελο. Παράγεται στη Κρήτη και...

Διαβάστε Περισσότερα

Νέοι μελισσοκόμοι. Συμβουλές για το ξεκίνημα σας.

Ως νέοι μελισσοκόμοι πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα βασικά πράγματα για τη μελισσοκομία. Εάν σκέπτεστε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη μελισσοκομία καλό θα ήταν να γνωρίζετε βασικές έννοιες για τα πρώτα βήματα. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε, τα έξοδα και σαφώς οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Νοέμβριος – Δεκέμβριος, ποιες μελισσουργικές εργασίες πρέπει να κάνουμε;

Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος θεωρούνται από τους πιο δύσκολους μήνες γιατί πρέπει να φροντίσουμε τα μελίσσια να ξεχειμωνιάσουν με ικανοποιητικό και ανανεωμένο πληθυσμό. Να μην κινδυνέψουν από το κρύο, να έχουν νέες και γόνιμες βασίλισσες, να είναι υγιή και να έχουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Κερδίστε έκπτωση 15%

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε έκπτωση 15% & δείτε το VIDEO

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε eBOOK

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το eBook με συμβουλές και λύσεις για τη μελισσοκομία!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε έκπτωση 15%

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε έκπτωση 15%

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε έκπτωση 15%

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Κερδίστε έκπτωση 15%

Αφήστε τα στοιχεία και κερδίστε το ΔΩΡΟ σας!

Ευχαριστούμε για την εγγραφή.

Μπείτε στη λίστα μας για Ενημερώσεις!

Εγγραφείτε στη λίστα μας για ενημερώσεις και νέα προϊόντα της εταιρίας μας.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή!