ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ

ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ
-Διεισδύει βαθιά στο ξύλο
-Δεν απαιτεί άλλο υπόστρωμα
-Λειτουργεί σαν αστάρι και χρώμα μαζί


Χρήση: 
Εσωτερικοί & Εξωτερικοί χώροι

Επιφάνεια: Ξύλα

Βαφή: Τελικό χρώμα

Αποχρώσεις: Λευκό, κροκί, παπαρούνα, πράσινο και μπλε

Συσκ/σίες: 0.75 Lt, 2.5 Lt

[et_bloom_inline optin_id="optin_15"]

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

5 ΕΤΗ ΑΝΤΟΧΗΣ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ: ΠΛΑΣΤΙΚΑ – ΑΚΡΥΛΙΚΑ – ΜΟΝΩΤΙΚΑ ..

Ο νέος τρόπος βαφής με Ειδικό Χρώμα Κυψελών

Το ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ είναι συνδυασμός ακρυλικών ρητινών, διεισδύει βαθιά στο ξύλο και δεν απαιτεί την επίστρωση κανενός άλλου υποστρώματος. Έτσι, όταν απλώνεται πάνω σε γυμνό ξύλο λειτουργεί σαν αστάρι και χρώμα μαζί.

Έχει μεγάλη αντοχή στις καιρικές μεταβολές, στην υπεριώδη ακτινοβολία και απωθεί βρωμιά και νερό, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην αποικία των μελισσών. Ρυθμίζει την υγρασία του ξύλου αφήνοντάς το να αναπνέει, σε αντίθεση με τις κοινές λαδομπογιές, αστάρια μετάλλου και βελατούρα.

Είναι ταχυστέγνωτο, μπορείτε να περάσετε 2 χέρια την ίδια μέρα, σε αντιδιαστολή με τις αργοστέγνωτες λαδομπογιές. Ακόμη και αν σε μία ώρα μετά το 1ο χέρι βρέξει, η εφαρμογή παραμένει ανεπηρέαστη.

Αποτέλεσμα αυτών των ιδιοτήτων είναι ο σχηματισμός ενός σκληρού αλλά και ελαστικού τελειώματος με μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

Βελτιώσαμε τη σύνθεση του προϊόντος ως προς το χρόνο στεγνώματος. Στεγνώνει σε 20 – 25 λεπτά, δίνοντας μεγαλύτερη ευχέρεια χρόνου στους χρήστες του προϊόντος.

ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ: Διατίθεται σε λευκό, κροκί, παπαρούνα, πράσινο και μπλε. Επίσης, μπορεί να αναπαραχθεί ποικιλία άλλων αποχρώσεων, είτε κάνοντας πρόσμιξη του προϊόντος με 15% κοινή άλλη λαδομπογιά, είτε χρωματίζοντάς το με ένα από τα συνήθη συστήματα χρωματισμού.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Απομακρύνετε την κυψέλη από τον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη βαφή. Διατηρήστε τη στη σκιά, έτσι ώστε η επιφάνεια κατά την ώρα της εφαρμογής να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία.

Καθαρίστε την παλιά ή καινούρια κυψέλη καλά και τρίψτε τη με γυαλόχαρτο Νο 120 μέχρι να φανεί το ξύλο.  Εφαρμόστε 2 χέρια Ειδικό Χρώμα Κυψελών.  Ακολουθείστε την αραίωση που αναφέρεται παρακάτω για καλύτερο εμποτισμό και πρόσφυση.

Στις γωνίες, οι οποίες είναι επιρρεπείς στην υγρασία, περάστε κι ένα 3ο χέρι με πινέλο. Στα μεταλλικά καπάκια των κυψελών εφαρμόστε το ίδιο χρώμα, καθώς έχει μεγάλη πρόσφυση και δεν ξεκολλάει.

Αν απαιτούνται στοκαρίσματα, χρησιμοποιείστε ΣΤΟΚΟ ΚΥΨΕΛΩΝ-ΞΥΛΩΝ EXCEL.

Στις κυψέλες που έχει εφαρμοστεί ωμό λινέλαιο, πρέπει να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα 3-4 μηνών, έτσι ώστε να εξατμιστεί το λινέλαιο και μετά να περάσουμε το ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ, στην περίπτωση που στο λινέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί στεγνωτικό μπορούμε να βάψουμε τις κυψέλες μετά από 4-7 ημέρες. Στις παλιές κυψέλες πρέπει να απαλλάξουμε την κυψέλη από παλιά χρώματα, τρίβοντάς τη όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε να επιτύχουμε την κατάλληλη πρόσφυση πάνω στο ξύλο και όχι στα παλιά χρώματα.

Η μέθοδος με τεστ γήρανσης έχει δείξει ότι η κυψέλη θα χρειαστεί επαναβαφή μετά από 5 χρόνια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Ρολό, πινέλο ή πιστόλι.

ΑΡΑΙΩΣΗ

ΑΡΑΙΩΣΗ

1ο χέρι 20% ΜΟΝΟ με ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ΝΙΤΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ. 2ο χέρι, μετά από 6 – 12 ώρες, με 20% αραίωση.

ΣΤΕΓΝΩΜΑ

ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Επιφανειακό στέγνωμα σε 15-30 λεπτά. Πλήρες στέγνωμα σε 6 ώρες ανάλογα με την απορροφητικότητα του ξύλου και με σχετική υγρασία 60%.

ΑΠΟΔΟΣΗ

ΑΠΟΔΟΣΗ

Τα 0.75Lt καλύπτουν 5-7m2 σε 2 στρώσεις.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

Καθαρίζετε τα εργαλεία σας αμέσως μετά τη χρήση, με διαλυτικό ΝΙΤΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει το περισσότερο υλικό από πάνω τους.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΡΩΣΕΩΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΡΩΣΕΩΝ

2

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Να αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες από 5ο C έως 40ο C.

ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
  • ΛΕΥΚΟ
  • ΠΡΑΣΙΝΟ
  • ΚΡΟΚΙ
  • ΜΠΛΕ
  • ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ