Το χρονικό ακόμη μίας κλοπής μελισσών

Φίλιππος Παππάς / Τεχνολόγος Γεωπόνος

Ο λόγος για «σπείρα» μελισσοκλεφτών, όπως φαίνεται, αυτή τη φορά στην Αλιστράτη Σερρών.

Μελισσοκόμος είχε τοποθετήσει δύο «σημάδια» ώστε να οριοθετήσει την περιοχή με σκοπό να μεταφέρει τα υπόλοιπα μελίσσια του στην περιοχή αργότερα, όπως συνηθίζεται. Τα σχέδια του όμως άλλαξαν όταν στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα έλαβε σήμα από το GPS που (ευτυχώς) είχε τοποθετήσει σε μία από τις δυο κυψέλες που έδειχνε ότι η κυψέλη του μετακινείται!!! Το μήνυμα από το GPS υπέδειξε τελικά τη νέα τοποθεσία όπου είχε τοποθετηθεί η κυψέλη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού της Δράμας, ο κ. Κανετούνης Φώτης, τον οποίο και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Χωρίς να χαθεί χρόνος βρεθήκανε στο συγκεκριμένο σημείο και με έκπληξή τους αντικρίσανε ένα μελισσοκομείο όπου εκτός από τις κυψέλες του παθόντα, υπήρχαν και πολλές ακόμη με στοκαρισμένα νούμερα. Ψάχνοντας λίγο καλύτερα βρέθηκαν και κυψέλες στις οποίες είχε αφαιρεθεί η πυροσφράγιση με σβουράκι ώστε να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός των ιδιοκτητών τους. Η αστυνομία κατέγραψε τα ευρήματα, αλλά η βραδιά δεν τελείωσε εκεί…

Γνωρίζοντας την περιοχή αλλά και τον “ιδιοκτήτη” του μελισσοκομείου σκέφτηκαν οι παρευρισκόμενοι να κάνουν μια “Βόλτα” 300 μέτρα πιο κάτω όπου έχει εγκατεστημένο το μελισσοκομείο του φίλος του πρώτου. Όπως ακριβώς το υποψιάστηκαν, η εικόνα ήταν ίδια. Μελίσσια που οι κυψέλες τους είχαν στοκαρισμένους ή σβησμένους με σβουράκι κωδικούς και ανομοιόμορφο μελισσοκομικό υλικό (κυψέλες, καπάκια, βάσεις, συνδετήρες).

Έπειτα από όλα αυτά, κινήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και η υπόθεση βρίσκεται στην εισαγγελία της Δράμας. Να σημειωθεί ότι στο “χορό” μπήκε και τρίτος κατηγορούμενος συνεργάτης των άλλων δυο. Το αδίκημα αυτή τη στιγμή χειρίζεται ως πλημμέλημα αλλά μπορεί να μετατραπεί σε κακούργημα αφού οι κλοπές φαίνεται να γίνονται περίπου μία δεκαετία και το ποσό των κλοπιμαίων ενδέχεται να ξεπεράσει τις 10.000€.

Εμείς ευχόμαστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι παραδειγματικά και όταν βγει η απόφαση, να ακουστεί στον χώρο μας αλλά και στα ΜΜΕ ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

ΠΗΓΗ : ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ