Cookie Consent by Free Privacy Policy GeneratorUpdate cookies preferencesΠαραγωγή μελιού σε κυψέλη 5 πλαισίων - Excel Χρώματα

Η ιδέα απλή, η υλοποίηση ακόμη πιο απλή. Το μισό πάτωμα κόβεται στην μέση

      Μόνο ο τίτλος αυτού του άρθρου μπορεί να δημιουργήσει πολλές σκέψεις. Αδύνατον, ίσως, γιατί  συμφέρει ; Γιατί να χάσω τον χρόνο μου ; και άλλες πολλές. Αν διαβάζεις αυτή την ιστοσελίδα τότε σίγουρα θα ξέρεις πως μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα που διαβάζω, να τα βλέπω μόνος μου χωρίς κάποιο άλλο μεγαλύτερο κίνητρο, όπως π.χ το οικονομικό κέρδος. Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζω ένα πείραμα που έκανα πέρυσι, διήρκησε πολλούς μήνες από τους οποίους έχω κρατήσει στιγμιότυπα και τα παραθέτω παρακάτω με την μορφή φωτο-ιστορίας. Το πείραμα αυτό έχει τίτλο παραγωγή μελιού σε κυψέλη των πέντε πλαισίων ( πενταράκι ) που συνήθως χρησιμοποιείται για την έναρξη νέων μελισσιών. Αν κάποιος θέλει να ψάξει περισσότερο ( όπως είχα κάνει εγώ πριν από καιρό ) μπορεί να το κάνει με τον όρο «five frame beekeeping». Ο παραπάνω όρος σημαίνει, μελισσοκομία με κυψέλες των 5 πλαισίων και απέχει από την δική μου σκοπιμότητα, διότι εγώ απλώς ήθελα να εξετάσω αν σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ο μελισσοκόμος να κερδίσει «κάτι παραπάνω» από μικρά σμήνη και όχι να το ακολουθήσω γενικά στην μελισσοκομική μου πορεία. Πράγματι προέκυψαν κάποια στοιχεία, τα οποία θα μοιραστώ μαζί σας.

       Μη ξεχάσω να αναφέρω πως οι κανόνες και η πρακτική της εντατικής μελισσοκομίας, δηλαδή εκείνης της προσέγγισης που έχουν ανάγκη οι επαγγελματίες του χώρου έχει σαφώς καθοριστεί και λειτουργεί ικανοποιητικά εδώ και χρόνια. Δηλαδή συγκεκριμένες κυψέλες, συχνές μεταφορές κτλ. Στην περίπτωσή μου εξασκείται σταθερή μελισσοκομία και όχι για βιοποριστικούς λόγους, οπότε υπάρχει χώρος και διάθεση για «παιχνίδια» και λίγη «κουβεντούλα» με τις μέλισσες.

       Γνωρίζοντας πως κάποιοι στο εξωτερικό έχουν ήδη δοκιμάσει τα παραπάνω, σκέφτηκα να δω και μόνος μου πως αναπτύσσεται ένα σμήνος σε πλάτος 5 πλαισίων. Θα μου πείτε έχεις χρόνο για χάσιμο ? Ίσως…

    Όπως πάντα προσπαθώ να βάζω παραπάνω του ενός στοιχήματος, με κάθε εγχείρημα. Ήθελα να βάλω στον χάρτη των παραγωγικών μελισσιών ένα μελίσσι που είχε Αμερικανική σηψιγονία, θεραπεύτηκε ( μεταγγίστηκε ) το τίμημα όμως ήταν ότι παρέμεινε μικροσκοπικό την επόμενη άνοιξη σε σχέση με τα άλλα.

        Εδώ θα ξεκινήσει η φωτο – ιστορία της μελισσοκομίας σε 5 πλαίσια. Από τώρα σας λέω ότι δεν πρόκειται για κάτι που αξίζει να δοκιμάσει κάποιος εκτός και αν ενδιαφέρεται για τις παρατηρήσεις που κάνω στο τέλος αυτής της σελίδας ! 

Για πληροφορίες πατήστε εδώ

http://www.melikonitsas.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CF%85%CF%88%CE%AD%CE%BB%CE%B7-5-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD/