Θέλουμε να βάψουμε μια καινούργια ή μια παλιά επιφάνεια Γαλβάνιζέ – Τσίγκο;

Εάν η επιφάνεια είναι καινούργια συνήθως έχει μικρές ποσότητες λαδιού επάνω οπότε πρέπει πριν το βάψιμο να σκουπίσουμε καλά µε ένα πανί όπου υπάρχουν λάδια.

Για να βάψουμε την γαλβανιζέ επιφάνεια – τσίγκο δεν θα χρειαστούμε κάποιο ειδικό αστάρι για να βοηθήσει στην πρόσφυση ούτε τρίψιμο µε γυαλόχαρτο. Παίρνουμε το Ειδικό Χρώμα Για Δύσκολες Επιφάνειες Excel-Χρώματα, το αραιώνουμε υποχρεωτικά 20% µε διαλυτικό Νίτρου, µε την αραίωση αυτή το βοηθάμε καλύτερα να διεισδύσει στους πόρους της γαλβανιζέ επιφάνειας – τσίγκου.

Εάν βάλουμε σε μικροσκόπιο μια γαλβανισμένη επιφάνεια θα δούμε ότι έχει μεγάλους πόρους.

Το Ειδικό Χρώμα Για Δύσκολες Επιφάνειες είναι μικρονιζέ και διεισδύει στους πόρους και όταν στεγνώσει µας δίνει μια όμορφη και ΣΑΤΙΝΕ επιφάνεια.

Αφού βάψουμε το πρώτο χέρι αφήνουμε 12 ώρες για να στεγνώσει καλά και μετά περνάμε το δεύτερο χέρι σταυρωτά µε την ίδια αραίωση.

Η βαμμένη επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από 6-12 ώρες ανάλογα τον καιρό.

Η πλήρη σκλήρυνση του χρώματος γίνεται μετά από 7-10 ημέρες. Τότε το χρώμα αποκτά μεγάλη αντοχή στα χτυπήματα κλπ.

∆εν βάφουμε τις επιφάνειες όταν είναι ζεστές από τον ήλιο, βάφουμε καλύτερα πρωινές ώρες.

Εάν θέλουμε να βάψουμε παλιά γαλβανισμένη επιφάνεια. Πρώτα την καθαρίζουμε καλά µε ένα πανί και όπου έχει δημιουργηθεί σκουριά την αφαιρούμε µε μια συρµατόβουρτσα. Στη συνέχεια βάφουμε σύμφωνα µε τις οδηγίες.

Εάν έχουμε να βάψουμε μεγάλη επιφάνεια και βάφουμε µε πιστόλι, μπορούμε εάν προσέξουμε κατά την βαφή και γεμίζουμε καλά την επιφάνεια µε χρώμα να κάνουμε µόνο ένα χέρι και να µην περάσουμε δεύτερο.

Το βάψιμο πρέπει να γίνετε σε χώρο µε επαρκή αερισμό.

Δείτε το video: