Οι νεαρές βασίλισσες κάνουν την αποδοτική μελισσοκομία και πρέπει να εφαρμόζεται σαν κανόνας η ανανέωσή τους

Όμως με γενετικό υλικό που προέρχεται από το άριστο μελίσσι του μελισσοκομείου και είναι αυτό που έδωσε στον τρύγο τα περισσότερα πλαίσια μελιού .Και μαρκαρίστηκε για να το έχουμε υπόψη μας,να το προσέχουμε και να το συντηρούμε για αυτό το σκοπό.

Όμως η ανανέωση των βασιλισσών απαιτεί και προηγούμενη αύξηση των κηφήνων που θα κάνουν τις γονιμοποιήσεις. Και σε αυτή την αύξησή τους πρέπει να συμβάλλουμε νωρίτερα, με την τοποθέτηση καλοχτισμένων και καθαρών κηφηνοπλαισίων στα μελίσσια,αλλά και διεγερτικές τροφοδοτήσεις αναλογίας 1/1.

Και φυσικά όταν κάνουμε το φθινόπωρο ανανέωση βασιλισσών,δεν περιμένουμε και φθινοπωρινό τρύγο.

Αυτή η επιλογή τη ανανέωσης των βασιλισσών στην αρχή του δεύτερου χρόνου της ζωής τους,προκαλεί αντιρρήσεις αποτυχίας , από κακές καιρικές συνθήκες αυτής της εποχής. Αλλά πρέπει σκεφθούμε ότι οι καιρικές συνθήκες της αρχής του φθινόπωρου είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της αρχής της άνοιξης.Και αν γίνει η ανανέωση τότε,την άνοιξη,χάνουμε χρόνο με τη βασιλοτροφία, τότε που περνούν οι ανθοφορίες και δεν τις εκμεταλλευόμαστε.

Αλλά για τις περιπτώσεις ανανέωσης που επιμένουν την Άνοιξη, προτείνουμε να γίνεται σε εποχή που υπάρχει αφθονία κιφήνων, δηλαδή στο δεύτερο μισό της άνοιξης και το πρώτο μισό του Φθινόπωρου.

ΠΗΓΗ | ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ