ΜΠΟΡΕΙΣ : ΜΟΝΩΣΕ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΝΩΣΗ

   • με μια σπάτουλα ξύνουμε ότι σαθρό έχει μια ταράτσα
   • δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαριότητα της ταράτσας, σκουπίζουμε δυο φορές την ταράτσα ,εάν την πλύνουμε πρέπει να περάσουν 10-12 μέρες για να φύγει η υγρασία. Οι επιφάνειες πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες ,καθαρές στεγνές ,ελεύθερες από ελαττωματικά η σαθρά υλικά ,σκόνες ,λάδια και άλατα
   • Όπου έχει ρωγμές εάν είναι μικρές της ανοίγουμε λίγο. Μετά με μια σπάτουλα βάζουμε μαστιχη ακρυλική της excel χρώματα και το αφήνουμε μια δυο μέρες για να στεγνώσει καλά.
   • Πέρνουμε το αστάρι DUR της excel χρώματα ,το αραιώνουμε 35% εως 50 % με white spirit. Περνάμε την ταράτσα τα στηθαία και εάν δεν έχει στο περβάζι μάρμαρο περνάμε και εκει. Δηλαδή κλίνουμε την ταράτσα κιβώτιο από παντού το ασταρώνουμε να μην μπορέσει η υγρασία να διαπεράσει από κάπου. Το αφήνουμε 24 ώρες για να στεγνώσει. (Αυτό έχει την ιδιότητα να διεισδύει στο μπετό μέχρι 1 πόντο και να το ισχυροποιεί).
   • Αραιωνουμε το ΜONOFORT ΤΑΡΑΤΣΩΝ με 15-20 % νερό και περνάμε ότι έχουμε ασταρώσει, με το Monofort και το αφήνουμε 36-48 ώρες να στεγνώσει. Το μονωτικό είναι πολύ πολύ ελαστικό και θα κολάι λίγο ακόμη γιαυτο προσοχή. Τα ελαστικά μονωτικά έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
   • Μετά περνάμε το δεύτερο χέρι αραιωμένο 5-10% με νερό. Μετά από 2-3 ημέρες μπορούμε να πατήσουμε στην ταράτσα με προσοχή. Πλήρες Στέγνωμα σε 21 ημέρες.

Πως μπορείς όμως να διατηρήσεις αυτή την μόνωση για μια ζωή ?
Πολύ απλά, κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια θα περνάς μία εφαρμογή με MONOFORT ΤΑΡΑΤΣΩΝ και θα συντηρείς τη μόνωσή σου. Αυτό πρέπει να γίνεται γιατί ο ήλιος και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες σκάνε το πάνω μέρος του φιλμ προστασίας του μονωτικού. Έτσι η επανάληψη της εφαρμογής “ενυδατώνει” την επίστρωση, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αντοχή και την ελαστικότητα του υλικού.

Είναι ιδανικό για εφαρμογή σε ταράτσες στηθαία ,φωταγωγούς ,καθώς έχει μεγάλη αντοχή στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και στις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας ,παραμένοντας ελαστικό
Κρατάει στεγανή την ταράτσα το χειμώνα και μειώνει σημαντικά την θερμοκρασία της το καλοκαίρι